Από το δείκτη στον αντίχειρα

Είμαστε στην χρυσή εποχή της κύλησης της πληροφορίας ή αλλιώς scrolling-morph information. Είμαστε οι εκπρόσωποι της κυλιόμενης όρασης, της μεγαλειώδους προσπέλασης και της μηδενικής μνήμης. Είμαστε στην εποχή του Scroll Down και κανείς δεν μας την επέβαλε. Υπάρχει μια γεννήτρια λαικής κουλτούρας (popculture) ή αλλιώς pop generator και εμείς είμαστε ο περήφανος γεννεσιουργός χώρος της και ταυτόχρονα το ανέπαφο παιδί-θύμα της.

Ο pop generator είναι α-κούλτουρος, ενέχει το μπαρόκ, το μοντέρνο, το «αρχαίο» αιγυπτιακό, το μελλοντικό, αποδομεί την αποδόμηση και κάνει το μεταμοντέρνο να φαντάζει φουτουριστικό, τόσο απαρχαιωμένο και σύνηθες ακριβώς επειδή είναι γέννημά του. Ο pop generator δεν περιμένει τίποτα και κανέναν ούτε καν τα επίτιμα μέλη του. Όλες οι νέες ιδέες κατρακυλούν καλειδοσκοπικά μέσα από μια αλληλουχία παγκόσμιων pixels και έχουν ξεχαστεί μέχρι να βγάλουν οι δημιουργοί την νέα εκδοχή τους.

Δεν υπάρχει μελλοντικό, πρωτοποριακό, ψαγμένο, παλιό, ιθαγενές ή εξωτικό. Όλοι έχουμε ακούσει ΟΛΗ τη μουσική της μαύρης ηπείρου. Αρκούμαστε στην κυλητική όραση, στην απροσμέτρητη πληροφορία και στην ταχύτητα της παρόδου της γνώσης. Τίποτα πλέον δεν μένει να μας συγκινήσει, αφηνόμαστε στο ψηφιακό άπειρο με μια ψεύτικη βεβαιότητα ότι υπάρχει υπόβαθρο του ψηφιακού μας εαυτού. Ανανεώνουμε τις σελίδες και τις προσπερνάμε.

Scroll me down to the end of hope.

SIMILAR EVENTS


Lost in the woods Book

Digital image

Lost in the woods

Digital image

Silicon Selfie

Digital image

Caesar 2.0

Digital image

Draw Something

Digital image
BOOKMARK SAVED
/>

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και αποτελεί μια γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού, μια ετήσια συνάντηση που φέρνει σε επαφή μια παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών και κοινού. Στόχος του Athens Digital Arts Festival είναι να ενθαρρύνει, να ενεργοποιήσει και να προωθήσει όλες τις όψεις της ψηφιακής δημιουργίας φιλοξενώντας καλλιτέχνες και κοινότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

T. +302103230005
E. info@adaf.gr

MAIN OFFICE
7 Flemigk Str., 143 42, Nea Filadelfia,
Athens, Greece

BRANCH OFFICE
18 Miltiadou Str., 105 60, Monastiraki,
Athens, Greece


CONNECT WITH US

NEWSLETTER