Κινούμενη εικόνα: Ζωγραφίζοντας με το φως

Πρόκειται για ένα εργαστήριο animation με σκοπό τη διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation. Βασική αρχή των εργαστηρίων είναι να προσφέρουν τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό animation μικρού μήκους.

Πρώτο μέρος: Έλα να μάθεις πώς γίνεται ένα βίντεο κινούμενης εικόνας
Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε την κινούμενη εικόνα μέσω της τεχνικής του παραδοσιακού animation (hand drawn, cut out, pixelation, stop frame) και μέσα από εικαστικές τεχνικές (σχέδιο, κολάζ, γλυπτική) που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους μικρές ιστορίες μαθαίνοντας για το animation μέσα από τη τεχνική της μυθοπλασίας και της διήγησης.

Δεύτερο μέρος: Ζωγραφίζοντας με το φως
Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι μαθητές θα δημιουργήσουν το πρώτο τους animation ζωγραφίζοντας με το φως. Με τη χρήση διαφορετικών φακών από διαφορετικά χρώματα, οι συμμετέχοντες θα φανταστούν και θα δημιουργήσουν τους δικούς τους φωτεινούς χαρακτήρες και τοπία. Μέσα από την τεχνική του στοπ καρέ θα δώσουν ζωή στο δικό τους νέον πίνακα. Στο εργαστήριο αυτό, οι χρωματιστοί φακοί μεταμορφώνονται σε μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και ο χώρος του εργαστηρίου γίνεται ένας ατέλειωτος καμβάς. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν οι μικροί μας φίλοι σταδιακά κινούμενους Νέον πίνακες.

BOOKMARK SAVED
/>

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και αποτελεί μια γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού, μια ετήσια συνάντηση που φέρνει σε επαφή μια παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών και κοινού. Στόχος του Athens Digital Arts Festival είναι να ενθαρρύνει, να ενεργοποιήσει και να προωθήσει όλες τις όψεις της ψηφιακής δημιουργίας φιλοξενώντας καλλιτέχνες και κοινότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

T. +302103230005
E. info@adaf.gr

MAIN OFFICE
7 Flemigk Str., 143 42, Nea Filadelfia,
Athens, Greece

BRANCH OFFICE
18 Miltiadou Str., 105 60, Monastiraki,
Athens, Greece


CONNECT WITH US

NEWSLETTER